web analytics

Tropische cheesecake

Ik had vorige week zo een zin in deze cheesecake, maar na het werk had ik natuurlijk geen tijd om er eentje te maken. Dit weekend besliste ik dan ook dat deze zomerse cheesecake op het menu ging staan. De temperatuur is ondertussen dan wel gezakt en het zonnetje zit verscholen achter heel wat waterwolken, deze cheesecake brengt daar een beetje verandering in.

Ik was trouwens heel lang een emo-eter. Eten, dat kon mij nu eens echt gelukkig maken, samen met alcohol was het mijn toevluchtsoord in moeilijke tijden. En ja, de regel was: hoe vettiger, hoe prettiger. Dat ‘geluk’ was jammer genoeg van korte duur. Nadien was het probleem er niet mee opgelost, of was mijn eenzaamheid er niet beter op geworden. Ik voelde me vaak nadien zelfs nog mottiger dan voorheen. 

Toen ik structuur in m’n leven bracht, voelde ik dat ik minder nood had aan deze ‘vreetbuien’, ik probeerde me echt zo goed mogelijk aan ‘het plan’ te houden. De steun die ik van vrienden en familie kreeg, ja zelfs van onbekenden via Instagram, dat hielp uiteraard. Niks zo fijn om te horen ‘Whauw, wat zie jij er goed uit!’ of ‘Jij bent goed bezig’. Het zijn korte zinnetjes die zo een deugd kunnen doen en je oppeppen om door te gaan met je nieuwe weg.

En toen leerde ik hem kennen, de boyfriend. Het is een man van weinig woorden, een groot verschil in vergelijking met mezelf, eentje die met een blik genoeg heeft om te zeggen wat hij denkt. Hij maakt deel uit van die stabiliteit die ik nodig had (en heb) om door te gaan, om aan die beste versie van mezelf te werken.

Want je kan pas ten volle van iemand houden, als je eerst jezelf graag ziet.

En alhoewel vrouwen nooit tevreden zijn met hun spiegelbeeld, er kan altijd wel wat knip en plakwerk gebeuren in ons hoofd, ik ben al heel blij met wat ik nu zie in de spiegel, ik sta niet alleen lichamelijk scherper, ook mentaal ben ik een heel andere persoon dan twee jaar geleden. Dus geen emotionele eetbuien voor mij, ik kan dan wel happy worden van een goede cheesecake, een doosje aardbeien of een lekkere crumble, ikzelf sta in voor m’n eigen geluk en het pad dat ik elke dag kies, alleen ik kan problemen aanpakken en oplossen.

Maar genoeg over mezelf, jullie zijn benieuwd naar deze mango – passievrucht cheesecake, onderstaand het receptje!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

 • 6 dadels (minimaal twee uur geweekt in water)
 • 50 gr pecannoten
 • 100 gr havervlokken
 • 25 gr geraspte kokos
 • 2 el honing
 • 2 el kokosolie
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel zout

Voor de cheesecake:

 • 500g plattekaas (ik heb de volle plattekaas van Campina gebruikt)
 • 1 blikje bio kokosmelk (zet die in de koelkast zodat de room naar boven komt)
 • 2 el honing
 • 1 limoen
 • 1 theelepel vanille extract
 • 4 blaadjes gelatine + 1 1/2 eetlepel kokend water
 • 1 mango, in stukjes gesneden

Voor de topping:

 • Passievruchten

Hoe gaan we te werk?

Ontpit de dadels en laat ze een tweetal uurtjes in warm water weken. Hierdoor gaan ze goed zacht zijn wanneer je ze met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine doet. Voeg na het verstijken van deze twee uren vervolgens de pecannoten, havervlokken, kokos, honing, kokosolie, vanille extract, kaneel en zout toe en mix het het een fijn en plakkerig geheel is.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier, schep de bodem uit de keukenmachine en druk het stevig aan in de springvorm. Ik doe dit vaak gewoon met mn vingers, zo kan ik het beste aandrukken en ook alles egaal verdelen over de bodem. Plaats de vorm nu een uurtje in de koelkast, na een uurtje zal je merken dat de bodem al goed hard is geworden.

Doe de plattekaas in de keukenmachine samen met de room van de kokosmelk (maak het blikje kokosmelk open en schep met een lepel de dikke roomlaag van de bovenkant af), vanille extract en de rasp van 1 limoen en het sap van een 1/4 limoen. Voeg hierna de stukjes mango toe en mix tot een gladde massa.

Leg de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje koud water, knijp daarna de gelatine uit en leg in een bakje met het heet water en roer tot de gelatine opgelost is. Mix hierna de gelatine door de plattekaas in de keukenmachine.

Schep de roomkaas mix op de bodem in de springbodem en zet een nachtje in de frigo.

Haal daarna de cheesecake uit de koelkast, snij in stukjes en versie met de inhoud van een halve passievrucht per stukje cheesecake. Klaar is jouw tropisch dessertje. Oh en mocht er nog een stukje overblijven, je kan de cheesecake een drietal daagjes in de frigo bewaren. ♥

1 comment

  1. Michelle
  2. 3 jaar ago
  3. Beantwoorden

  Yummy! Ziet er heel lekker uit. Ga ik zeker ook eens klaarmaken 😉

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*