web analytics

Zomerse zoete salade met scampi’s

Wat was ik gisteren overweldigd door jullie massale support, wat leuk om al die berichtjes en comments te lezen! In een volgende blogpost schrijf ik alvast hoe mijn verhaal verder gaat en deel ik mijn tips en tricks met jullie, pinky promise. 

Vandaag heb ik nog een lekkere salade voor jullie klaarstaan die jullie alvast doet verlangen naar de hoogzomer. M’n vriend reist voor z’n werk de wereld rond en verraste me vorig weekend met enkele overheerlijke mango’s, avocado’s en ananas, rechtstreeks uit Afrika. Daar moest ik dus mee aan de slag! En het resultaat is deze zoete zomersalade met scampi’s geworden. Lekker, gezond en simpel om te maken, meer moet dat niet zijn! En voor mij persoonlijk een ideale salade om mee te nemen naar het werk want het vermindert mijn trek naar zoet gedurende de dag.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie, de avocado’s zijn tweemaal zo groot dan dat ik ze hier in de winkel vind, de mango’s zijn mierzoet en de geur van de ananas alleen al doet je verlangen naar een lekkere piña colada. Er heeft hier eentje thuis de opdracht gekregen om bij zijn volgende Afrikaanse bezoek nog wat fruit mee te brengen 😉

Maar ik laat jullie niet langer watertanden, hier is het recept!

Wat heb je nodig?

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 6 aardbeien
  • 1 grote wortel
  • 1/2 granaatappel
  • handvol groene groenten (ik heb gekozen voor snijbiet maar je kan even goed een salade mix, rucola of spinazie gebruiken)
  • tiental scampi’s of langoustines
  • sap van een citroen
  • peper
  • Olijfolie

Hoe ga je te werk?

We starten met de scampi’s (of langoustines). Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Verwarm ondertussen een pan met water, voeg een klein beetje zout toe. Eenmaal het water kookt, voeg je er de scampi’s of langoustines aan toe. Laat ze een drietal minuten koken tot ze rozig zijn. Haal ze er dan uit en laat even afkoelen. Scampi’s afgekoeld? Dan kan je ze in een marinade leggen van een eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en wat peper.

Het zwaarste werk zit er nu op. Neem een grote kom, snij de mango, avocado en wortel in stukjes en voeg deze toe aan de kom. Voeg er de salade aan toe (ik koos deze keer voor snijbiet) en meng alles goed door elkaar. Het minst leuke werkje vind ik persoonlijk altijd de granaatappel (de keuken ligt dan altijd vol) maar here we go! Snij de granaatappel in twee en haal er de pitjes uit. Voeg die op hun beurt toe aan de saladekom. De andere helft bewaar ik altijd in de frigo en ik maak er de dag nadien een smoothie mee of ik voeg ze toe aan een nieuwe salade, altijd verfrissend!

Haal nu de scampi’s uit de marinade, voeg ze toe aan je slakom en werk af met enkele aardbeien. De finishing toch is het sap van de andere halve citroen, zo heb je een lekkere bittere dressing die perfect past bij al het zoete dat reeds in je salade zit. Geen fan van? Dan laat je het citroensap gewoon achterwege!

Je kan deze salade ook perfect de dag voordien al voorbereiden om als lunch mee te nemen naar het werk, max 15min werk voor een overheerlijke en gezonde maaltijd! (Ik neem wel m’n avocado mee naar het werk en snij hem daar, om te voorkomen dat de stukjes avocado al zwarte vlekjes hebben de dag nadien)

Smakelijk lieverds, ik geniet van deze salade terwijl ik m’n magazine lees ♥

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*